• Novinky

            • Športujeme radi.

            • Pohyb a zdravý životný štýl je zameranie našej materskej školy. Cvičíme vždy a všade - v triede, na školskom dvore. Využívame telovýchovné náradie a náčinie podľa zdatnosti a veku detí. Cvičia Slniečka, Gašparkovia i Mravčekovia. Od októbra majú Mravčekovia aj krúžok " Pohybové hry", ktorý vedie Mgr. Gabriela Jankechová z CVČ v Šali. Rodičia podľa záujmu prihlásili deti od 4 rokov aj na najzábavnejšie loptové a pohybové hry s Adamovou Akadémiou pod vedením Mgr. Adama Rusznáka. O tom, že pohyb je náš kamarát, Vás presvedčia usmiate tváre našich detí. (viď. fotoalbum)

            • Prechádzka historickou Šaľou.

            • Dňa 1. októbra 2021 sa deti z mravčekovej triedy vybrali na prechádzku po meste Šaľa, aby sa oboznámili s významnými historickými pamiatkami nášho mesta ako sú: kostol, kaštieľ, Dom ľudového bývania, knižnica. Túto prehliadku mesta organizujeme v spolupráci  s CVČ v Šali. (viď. fotoalbum)

            • Súťaž DOBROTKOVO

            • Milí rodičia!

              Zapojili sme sa do súťaže o atraktívne finančné a  vecné ceny, prosíme Vás o podporu

              ĎAKUJEME!

              https://hyza.sk/dobrotkovo/#prizes

               

              Štatút reklamnej a propagačnej súťaže

              1. Úvodné ustanovenia

              1. Tento štatút súťaže je vypracovaný za účelom úpravy pravidiel súťaže „Dobrotkovo súťaž“ (ďalej len „súťaž“).

              2. Štatút súťaže je jediným platným dokumentom, ktorý záväzne upravuje pravidlá uvedenej súťaže tak, aby boli presne a zrozumiteľne určené práva a povinnosti účastníkov súťaže ako aj podmienky súťaže (ďalej len „Štatút“).

              3. Cieľom súťaže je uvedenie nového detského produktového radu DOBROTKOVO na trh, vzbudenie záujmu o kúpu produktov detského radu DOBROTKOVO, zviditeľnenie spoločnosti HYZA a.s. a jej produktov u spotrebiteľov, budovanie dobrého mena a dôveryhodnosti spoločnosti, ako aj podpora predaja produktov značky HYZA a v neposlednom rade podpora výherných materských škôl.

              2. Usporiadateľ súťaže

              1. Usporiadateľom súťaže „Dobrotkovo súťaž“ je spoločnosť HYZA a.s., so sídlom Odbojárov 2279/37, 955 92 Topoľčany, IČO: 31 562 540, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Nitra, Oddiel: Sa, Vložka č.: 10349/N (ďalej len „usporiadateľ“).

              2. Technickým partnerom súťaže je spoločnosť GALTON Brands s.r.o., so sídlom Párovská 16, 949 01 Nitra, IČO: 44 278 837, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Nitra, Oddiel: Sro, Vložka: 22743/N.

              3. Mechanika súťaže

              1. V prvotnej fáze súťaže bude prebiehať registrácia predškolských zariadení – materských škôl a špecializovaných materských škôl (ďalej len „škôlky“). O registráciu škôlky do súťaže môže požiadať akákoľvek osoba (napr. pedagóg, zamestnanec zriaďovateľa škôlky, rodič, ktorého dieťa škôlku navštevuje), pričom samotnú registráciu môže odsúhlasiť (verifikovať) iba osoba/osoby, ktoré majú prístup k e-mailovej schránke oficiálnej e-mailovej adresy škôlky a zároveň majú oprávnenie konať v mene škôlky (najmä riaditeľ, príp. zástupca riaditeľa). Za oficiálnu e-mailovú adresu sa považuje e-mail uvedený v oficiálnom registri vedenom MŠVVaŠ SR dostupnom na: https://www.cvtisr.sk/cvti-sr-vedecka-kniznica/informacie-o-skolstve/registre/zoznamy-skol-a-skolskych-zariadeni.html?page_id=9332.

              2. Žiadosť o registráciu škôlky do súťaže – žiadateľ si na webovej stránke www.hyza.sk/dobrotkovo/registracia vyberie z vopred zadefinovaného zoznamu škôlok tú škôlku, ktorú chce do súťaže registrovať a vyplní svoje osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, e-mail, tel. číslo a žiadosť o registráciu odošle.

              Následne registračný systém odošle na oficiálnu e-mailovú adresu škôlky notifikačný e-mail, ktorý okrem iného bude obsahovať údaje žiadateľa, údaje škôlky, PIN (heslo), „tlačítko“ pre schválenie žiadosti a unikátny link na stránku s vytvoreným profilom škôlky. Klikom na „tlačítko“ alebo na link škôlky dôjde k schváleniu registrácie škôlky do súťaže a k presmerovaniu na prihlásenie do editácie profilu škôlky. Po zadaní PIN-u je možné profil škôlky editovať/meniť. PIN bude nemenný. Na uvedenom linku je možné prispôsobovať profil škôlky – údaje o škôlke, od momentu schválenia žiadosti o registráciu škôlky do súťaže až po úplné ukončenie súťaže. Profil škôlky je po schválení registrácie škôlky do súťaže osobou s prístupom k e-mailovej schránke oficiálnej e-mailovej adresy škôlky a oprávnením konať v mene škôlky viditeľný aj pre širokú verejnosť.Zároveň registračný systém odošle notifikačný e-mail aj žiadateľovi o registráciu, ktorý bude obsahovať okrem iného aj informáciu o oficiálnom e-maily schvaľovateľa, ktorým schvaľuje/neschvaľuje registráciu škôlky do súťaže, za účelom určenia, či žiadosť o registráciu škôlky do súťaže bola doručená na správnu oficiálnu e-mailovú adresu škôlky.

              3. Registrácia jednotlivých škôlok do súťaže nie je podmienená nákupom produktov HYZA, ani registráciou súťažného kódu či pokladničného bloku. Do súťaže možno prihlásiť len škôlky so sídlom na území Slovenskej republiky; výslovne sa stanovuje, že pre realizáciu a vyhodnotenie tejto súťaže sa bude rozlišovať vždy zvlášť medzi jednotlivými škôlkami, aj keby jedna právnická osoba vykonávala činnosť viacerých škôlok podľa príslušného právneho predpisu.

              4. V prípade prvých 200 registrovaných a verifikovaných škôlok, po schválení/verifikovaní žiadosti o registráciu škôlky do súťaže doručí usporiadateľ do tohto zariadenia štartovací balíček, ktorý bude obsahovať:

              • Maňušky (1x v balíku)
              • Hrad (1x v balíku)
              • Maľovanka (2x v balíku)
              • Pexeso (1x v balíku)
              • Nálepka A4 (3x v balíku)
              • Nálepka na dvere (2x v balíku).

              5. V druhej fáze súťaže bude za jednotlivé registrované škôlky hlasovať verejnosť – súťažiaci, ktorí si zakúpia produkt HYZA označený súťažnou etiketou alebo produkt z detskej rady DOBROTKOVO označený súťažnou etiketou.

              4. Trvanie a miesto konania súťaže

              1. Prvá fáza súťaže – registrácia škôlok bude prebiehať v termíne od 1.9.2021 do 28.9.2021.Druhá fáza súťaže – hlasovanie za jednotlivé prihlásené škôlky bude prebiehať v období od 30.9.2021 do 24.11.2021.Vyhodnotenie prvých desiatich škôlok s najviac hlasmi sa uskutoční najneskôr dňa 30.11. 2021.Vyžrebovanie výhercu hlavnej ceny sa uskutoční najneskôr dňa 30.11.2021.

              2. Súťaž sa uskutočňuje na území Slovenskej republiky v jednotlivých obchodných sieťach a predajniach s potravinami, ktoré vo svojom sortimente ponúkajú spotrebiteľom na predaj produkty detskej rady DOBROTKOVO a/alebo produkty značky HYZA.

              3. Súťažným produktom značky HYZA sa na účely prebiehajúcej súťaže rozumie produkt detskej rady DOBROTKOVO a produkt HYZA označené súťažnou etiketou, ktorej vnútorná strana obsahuje unikátny 6-miestny kód.

              5. Účastníci Súťaže

              1. Účastníkom súťaže je škôlka uvedená v aktuálnom registri vedenom MŠVVaŠ SR (čl. 3 bodu 1 tohto Štatútu), ktorú v období od 1.9.2021 do 28.9.2021 zaregistruje osoba podľa čl. 3 tohto Štatútu vyplnením registračného formuláru umiestneného na súťažných stránkach www.hyza.sk/dobrotkovo/registracia v ktorom vyberie zo zoznamu škôlok, tú škôlku, ktorú chce do súťaže registrovať a uvedie svoje osobné údaje. Registráciu škôlky do súťaže následne schváli osoba oprávnená konať v mene škôlky a s prístupom k oficiálnemu e-mailu škôlky (ďalej len „schvaľovateľ“). Schvaľovateľovi bude zaslaný link, na ktorom je potrebné vyplniť tzv. profil škôlky s nasledovnými údajmi:

              • Stručné predstavenie škôlky, prečo by mala verejnosť hlasovať práve za túto škôlku a informácie na čo by škôlka využila finančné prostriedky v prípade výhry;
              • Fotodokumentácia škôlky (3 až 5 fotografií interiéru, exteriéru, vybavenia). Pri nahrávaní fotografií je nevyhnutné, aby fotografie zobrazovali prázdne priestory interiéru, exteriéru a vybavenia škôlky tak, aby tieto fotografie v žiadnom prípade nezobrazovali deti – žiakov navštevujúcich danú škôlku. Za nahrávanie fotografií a ich obsah nesie plnú zodpovednosť schvaľovateľ. V prípade, ak sa v profile škôlky počas trvania súťaže vyskytnú fotografie zobrazujúce deti/žiakov, bude táto škôlka zo súťaže bezodkladne vylúčená a jej profil na súťažnej stránke www.hyza.sk/dobrotokovo/sutaz vymazaný;(ďalej len ako „súťažiaca škôlka“).

              2. Účastníkom súťaže sa na účely tohto Štatútu rozumie aj každá fyzická osoba:

              • s trvalým pobytom alebo prechodným pobytom na území Slovenskej republiky,
              • spôsobilá na právne úkony,
              • ktorá má viac ako 15 rokov,
              • ktorá splní podmienky účasti v súťaži podľa pravidiel (ďalej len ako „súťažiaci“).

              s výnimkou:

              • zamestnancov usporiadateľa a/alebo ich blízkych osôb v zmysle ust. § 116 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“),
              • osôb, ktoré sú majetkovo alebo personálne /najmä zamestnanci/ prepojené s reklamnými a promotion agentúrami, ktoré vykonávajú činnosti súvisiace so zabezpečením súťaže vrátane ich blízkych osôb v zmysle ust. § 116 Občianskeho zákonníka.

              6. Podmienky zapojenia sa do súťaže

              1. Škôlka sa zapojí do súťaže vyplnením, odoslaním registračného formuláru a následným schválením (verifikáciou) žiadosti o registráciu škôlky do súťaže podľa čl. 3 bodu 2. tohto Štatútu, pričom vyplnenie registračného formuláru nie je podmienené nákupom súťažného produktu detskej rady DOBROTKOVO alebo súťažného produktu značky HYZA.

              2. Súťažiaci sa zapojí do súťaže nákupom aspoň 1 súťažného produktu detskej rady DOBROTKOVO a/alebo súťažného produktu značky HYZA v období trvania súťaže, uschová si pokladničný doklad z nákupu, na stránke www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz vyberie jednu zo zaregistrovaných škôlok, zadá unikátny 6-miestny kód z vnútornej strany súťažnej etikety (prípadne pri kúpe viacerých súťažných produktov aj viac 6-miestnych kódov naraz), a zároveň na tejto webovej stránke uvedie svoje osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo a stlačí „Hlasovať“.

              3. Súťažiaci môže zaregistrovať unikátny 6-miestny kód a zahlasovať za vybranú škôlku na webovej stránke súťaže www.hyza.sk/dobrotokovo/sutaz v čase trvania súťaže, tzn. 30.9. – 24.11.2021 (najneskôr do polnoci).

              4. Jednu škôlku možno do súťaže zaregistrovať len raz.

              Jeden súťažiaci sa môže počas celého trvania súťaže zapojiť do súťaže viackrát, po splnení podmienok uvedených v bodoch 2. a 3. tohto článku.

              5. Počet výhier na jedného súťažiaceho, ktorý sa do súťaže zapojil viackrát, nie je limitovaný.

              6. Pre vylúčenie akýchkoľvek pochybností, unikátny 6-miestny kód zo súťažnej etikety môže byť platne registrovaný len raz.

              7. Hlasovanie a vyhodnotenie

              1. Nákupom a registráciou 6-miestneho súťažného kódu produktu z detskej rady DOBROTKOVO udelí súťažiaci vybranej škôlke, za ktorú hlasuje, 3 hlasy. Nákupom a registráciou 6-miestneho súťažného kódu iného produktu HYZA udelí súťažiaci vybranej škôlke, za ktorú hlasuje, 1 hlas.

              2. Počet hlasov pre jednotlivé súťažiace škôlky bude usporiadateľ pravidelne aktualizovať.

              3. Prvých desať súťažiacich škôlok s najväčším počtom hlasov ku dňu 25.11.2021 bude odmenených finančnými prostriedkami vo výške podľa ich umiestnenia:1. miesto – finančný príspevok vo výške 3 000,- EUR2. miesto – finančný príspevok vo výške 2 000,- EUR3. miesto – finančný príspevok vo výške 1 000,- EUR4. – 10. miesto – finančný príspevok vo výške 500,- EUR.

              4. Usporiadateľ má právo vyradiť súťažiacu škôlku v prípade nesprávne vyplneného registračného formulára.

              8. Žrebovanie

              1. Žrebovanie týždenných cien prebieha 1x (jedenkrát) týždenne počas trvania súťaže, a to vždy vo štvrtok nasledujúci po ukončení daného kalendárneho týždňa v sídle usporiadateľa za prítomnosti dvoch poverených zástupcov usporiadateľa. Žrebovanie sa uskutoční náhodným výberom zo zaregistrovaných kódov zo súťažných etikiet v predchádzajúcom týždni, a to použitím automatického systému.

              2. Prvé žrebovanie 101 výhercov týždenných cien sa uskutoční dňa 7.10.2021 a posledné žrebovanie výhercov týždenných cien sa uskutoční dňa 25.11.2021.

              3. Vyžrebovanie výhercu hlavnej ceny sa uskutoční najneskôr dňa 30.11. 2021 náhodným výberom použitím automatického systému v sídle usporiadateľa za prítomnosti dvoch poverených zástupcov usporiadateľa, a to zo všetkých kódov zo súťažných etikiet zaregistrovaných počas celej doby trvania súťaže.

              4. Usporiadateľ má právo vyradiť súťažiaceho v prípade:

              • nesprávne vyplneného registračného formulára,
              • podozrenia z porušenia pravidiel súťaže alebo použitia neregulárnych postupov,
              • registrácie jedného unikátneho kódu viackrát.

              9. Výhra

              1. Každý súťažiaci môže vyhrať na základe výsledkov žrebovania jednu z nasledovných týždenných výhier:

              • ponožky celé – Radko a drak Škvrkonoš
              • ponožky celé – Dorotka a hrad
              • Tričko – Dorotka
              • Tričko – Drak Škvrkonoš
              • Tričko – Radko
              • Plyšová hračka – Drak Škvrkonoš
              • Plyšová hračka – Párkonosiči
              • Plyšová hračka – Šunkoodenec
              • Plyšová hračka – Dorotka
              • Plyšová hračka – Radko

              V každom týždni bude vyžrebovaných 101výhercov, z ktorých:

              • 7 vyhrá 1x ponožky celé – Radko a drak Škvrkonoš
              • 7 vyhrá 1x ponožky celé – Dorotka a hrad
              • 9 vyhrá 1x Tričko – Dorotka
              • 9 vyhrá 1x Tričko – Drak Škvrkonoš
              • 9 vyhrá 1x Tričko – Radko
              • 12 vyhrá 1x Plyšová hračka – Drak Škvrkonoš
              • 12 vyhrá 1x Plyšová hračka – Párkonosiči
              • 12 vyhrá 1x Plyšová hračka – Šunkoodenec
              • 12 vyhrá 1x Plyšová hračka – Dorotka
              • 12 vyhrá 1x Plyšová hračka – Radko.

              2. Hlavnou výhrou spotrebiteľskej súťaže je 4-dňový all-inclusive pobyt pre celú rodinu (max. 4 členov) v Grand hotel Permon**** (v hodnote 1 304,- EUR s DPH) spojený s návštevou zábavnej galérie trick-artu a optických ilúzií TrickLandia.Výhercovi bude vystavený darčekový poukaz s otvoreným termínom pobytu, s platnosťou 18 mesiacov odo dňa jeho vystavenia.Spolu s pobytom výherca vyhráva aj finančnú výhru vo výške 390,-EUR pred zdanením. Na túto finančnú výhru pri zdanení zrážkovou daňou je uplatnené oslobodenie od zdanenia vo výške 350,- EUR v zmysle § 9 ods. 2 písm. m) bod. 2 zákona o dani z príjmov, a preto finančná výhra, ktorá bude vyplatená výhercovi predstavuje 315,90 EUR po zdanení.

              3. Vecnú (nepeňažnú) výhru, ktorú obdrží výherca hlavnej výhry predstavuje výhru pred zdanením. Výhra z reklamnej súťaže je ako ostatný príjem predmetom dane z príjmov v zmysle § 8 ods. 1 písm. i) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov s výnimkou výhry v hodnote neprevyšujúcej 350,- EUR, ktorá je v súlade s § 9 ods. 2 písm. m) bod. 2 zákona o dani z príjmov oslobodená od dane. V tejto súvislosti však je potrebné pri plnení si zákonných povinností zdanenia nepeňažných výhier zobrať do úvahy skutočnosť, že zo sumy oslobodenej časti (350,- EUR) boli už čiastočne uplatnené odpočítateľné položky pre zdanenie finančnej výhry.

              4. Výherca zodpovedá za splnenie svojich daňových a iných odvodových povinností plynúcich mu z prevzatej výhry. Účelom finančných výhier, ktoré prislúchajú k jednotlivým vecným výhram v tejto spotrebiteľskej súťaži je pokrytie možných nákladov výhercu, ktoré mu v súvislosti s plnením jeho daňových a iných odvodových povinností z prevzatej výhry vzniknú. Znamená to, že výherca spolu s vecnou výhrou vyhráva aj finančné výhru, ktorá mu zabezpečí pokrytie súvisiacich zákonných povinností vyplývajúcich z výhry v tejto spotrebiteľskej súťaži pri zdanení 19% sadzbou dane, a 14% zdravotným odvodom.

              10. Identifikácia výhercov a doručenie výhry

              1. Na identifikáciu výhercu a jeho kontaktovanie za účelom odovzdania výhry sú rozhodujúce osobné údaje, ktoré súťažiaci uviedol pri registrácii na www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz

              2. Vyžrebovaní výhercovia týždenných cien budú uverejnení na stránke súťaže www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz, ktorých zoznam bude obsahovať meno, priezvisko, 6-miestny súťažný kód, ktorý zaregistrovali. Týždenná výhra bude každému výhercovi doručená poštou, na adresu uvedenú pri registrácii.

              3. Výherca hlavnej ceny bude kontaktovaný a oboznámený o mieste a spôsobe odovzdania hlavnej výhry zástupcom usporiadateľa, prípadne ním poverenou treťou osobou, prostredníctvom e-mailom na e-mailovú adresu uvedenú pri registrácii na www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz, a to minimálne trikrát počas troch dní. V prípade, že sa nepodarí výhercu dovolať do 4 dní od uskutočnenia žrebovania, bude vyžrebovaný náhradník (nový výherca hlavnej ceny).

              4. Výherca hlavnej ceny je povinný pri prevzatí hlavnej ceny preukázať usporiadateľovi pokladničný blok z nákupu súťažného produktu HYZA a skutočnosť, že je osobou, ktorá výhru vyhráva, a to platným dokladom totožnosti (pas, vodičský preukaz, občiansky preukaz).

              5. Výherca hlavnej ceny, ktorý sa o výhru neprihlási usporiadateľovi ani do 24 hodín odo dňa márneho pokusu ho kontaktovať, nemá nárok na náhradnú výhru.

              6. Usporiadateľ si vyhradzuje právo výberu spôsobu doručenia cien.

              7. Usporiadateľ si vyhradzuje právo konečného rozhodnutia, či podmienky stanovené pre účasť v súťaži boli splnené, alebo nie. Výhry nemôžu vyhrať súťažiaci, ktorí nesplnili, aj keď iba čiastočne, podmienky súťaže.

              8. Ak výherca neprejaví súhlas s nadobudnutím výhry, vzdá sa výhry, odoprie súhlas, resp. nesplní inú podmienku podľa tohto Štatútu, výhru získava vyžrebovaný náhradník. Následne výhra prepadáva v prospech usporiadateľa.

              11. Osobné údaje

              1. Zapojením sa do súťaže účastník súťaže (príp. výherca) berie na vedomie, že usporiadateľ spracúva jeho bežné osobné údaje uvedené pri registrácii na www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz za účelom vedenia evidencie účastníkov súťaže, kontaktovania výhercov súťaže a odovzdania výhry, ďalej za účelom plnenia si svojich zákonných povinností a informovania súťažiacich ako svojich zákazníkov o novinkách, zľavách a akciách produktov značky HYZA. Zapojením sa do súťaže vzniká medzi účastníkom súťaže a usporiadateľom zmluvný vzťah a spracúvanie osobných údajov súťažiaceho je nevyhnutné na plnenie si povinností a uplatňovania si práv zo zmluvného vzťahu.

              2. Usporiadateľ spracúva osobné údaje najmä pre vlastné potreby a plnenie si zmluvných a zákonných povinností. Okrem toho môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje súťažiacich svojim zmluvným partnerom, ktorí pre usporiadateľa zabezpečujú služby v oblasti účtovníctva, práva, auditu, reklamy, marketingu, či iných služieb.

              3. Usporiadateľ neprenáša osobné údaje súťažiacich do tretích krajín (mimo EÚ) ani do medzinárodných organizácií.

              4. Usporiadateľ uchováva osobné údaje súťažiacich vo forme, ktorá umožňuje ich identifikáciu tak dlho, ako je to nutné na naplnenie jednotlivých účelov spracúvania. Osobné údaje sú uchovávané po dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi a ak doba uchovávania nie je v právnom predpise priamo uvedená, osobné údaje bude usporiadateľ uchovávať po dobu plynutia premlčacej doby, ak právnym základom bude oprávnený záujem prevádzkovateľa (najmä v prípade uplatnenia právneho nároku). Osobné údaje budú zlikvidované, keď už nebudú potrebné na účely spracovania a po uplynutí nevyhnutnej doby na ich uchovávanie.

              5. Súťažiaci je povinný pri registrácii súťažného kódu uviesť v tomto formulári aj svoje osobné údaje, aby si usporiadateľ mohol riadne splniť svoje povinnosti voči súťažiacemu, resp. výhercovi – tzn. kontaktovať ho a odovzdať mu výhru.

              6. Bližšie informácie o pravidlách ochrany osobných údajov v spoločnosti HYZA a.s., ako aj právach dotknutej osoby apod. v zmysle Čl. 13 Nariadenia EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „GDPR“) sú uverejnené na webovej stránke usporiadateľa: https://www.hyza.sk/pravidla-ochrany-osobnych-udajov/

              7. V prípade spracúvania osobných údajov, na ktorý sa vyžaduje osobitný súhlas súťažiaceho, resp. výhercu (napr. uverejnenie fotografie na webovej/facebookovej stránke HYZA Pravé slovenské kurča), bude usporiadateľ spracúvať tieto osobné údaje na stanovený účel iba na základe udeleného súhlasu súťažiaceho/výhercu, ktorý môže kedykoľvek odvolať.

              12. Osobitné ustanovenia

              1. Usporiadateľ si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel súťaže, na zrušenie súťaže, dĺžku trvania ako aj podmienky súťaže, najmä, ale nie výlučne, pravidlá žrebovania, dátum uskutočnenia žrebovania, počet výhercov, ako aj druhy výhier, ktoré budú predmetom žrebovania. Zmenu pravidiel a podmienok súťaže usporiadateľ vhodným spôsobom zverejní.

              2. Usporiadateľ nezodpovedá za žiadne škody vzniknuté v súvislosti s nesprávnymi údajmi poskytnutými účastníkmi súťaže, alebo v súvislosti s neuplatnením, nevyzdvihnutím, neprijatím, zrieknutím sa resp. nevyužitím výhry.

              3. Usporiadateľ nehradí účastníkom súťaže žiadne náklady (s výnimkou daní a odvodov podľa bodu 4 čl. 7 tohto Štatútu), ktoré im vzniknú v súvislosti s ich účasťou v súťaži, resp. s výhrou.

              4. Výherca nemá právny nárok na výmenu výhry alebo výplatu jej hodnoty formou peňažnej alebo inej kompenzácie (výmenou výhry za peniaze sa rozumie aj výmena výhry za cenný papier, nehnuteľnosť, vklad na vkladnej knižke alebo poistenia a pod.).

              5. Účastník súťaže berie na vedomie, že na výhru nemá právny nárok a výhru nie je možné vymáhať súdnou cestou. V prípade akéhokoľvek sporu týkajúceho sa súťaže, bude rozhodnutie usporiadateľa konečné a záväzné.

              6. Súťaž je propagačnou súťažou, ktorá nie je hazardnou hrou v zmysle zákona č. 171/2005 Z.z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

              7. Zapojením sa do súťaže vyjadrujú účastníci súťaže svoj súhlas riadiť sa a spravovať týmto Štatútom.

              8. Ustanovenia Štatútu a priebeh súťaže sa riadia príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka.

              9. Účastníci súťaže sa môžu s týmito pravidlami oboznámiť na www.hyza.sk/dobrotkovo/sutaz, www.hyza.sk, a na Facebook stránke HYZA Pravé slovenské kurča.

              CHCETE BYŤINFO

              https://hyza.sk/dobrotkovo/statut-reklamnej-a-propagacnej-sutaze/

            • Preventívny screening zraku prístrojom PlusOptix, ktorý je určený pre deti už od 6 mesiacov.

            • Milí rodičia ,

              sprostredkúvame Vám ponuku očnej optiky Emma Crystal s. r. o.:

              Každoročne oslovujeme materské školy s ponukou na preventívny screening zraku prístrojom PlusOptix, ktorý je určený pre deti už od 6 mesiacov.

              Ak chcete mať istotu, že má Vaše dieťatko zrak naozaj v poriadku, neváhajte a vyjadrite Váš záujem o preventívny screening zraku svojim podpisom na Informovaný súhlas, ktorý sme aj tento školský rok zaslali do Vašej materskej školy.

              PlusOptix prináša pre deti naozaj iba plusy

              + Rýchlosť : Meranie trvá iba niekoľko sekúnd maximálne do 5 minút

              + Nenáročnosť : Dieťatko sedí jeden meter od merajúceho a pozerá sa do prístroja na „smajlíka“

              + Neinvazívnosť : Nie je nutné rozkvapkávanie očí

              + Komplexnosť : Merajú sa obe oči súčasne v rámci jedného merania, zisťujú sa rôzne hodnoty a oblasti videnia.

              Včasnou diagnostikou dokážeme odhaliť rôzne poruchy zraku a teda pomôcť Vášmu dieťatku vidieť tento svet „inými očami“.

              Svoj záujem o screening zraku môžete nahlásiť u pani učiteľky v triede, ktorú Vaše dieťa navštevuje do 8.10.2021.

              O našej návšteve v MŠ v priebehu školského roku 2021/2022 budete včas informovaní.

              Screening zraku je spoplatnený sumou 7 eur.

              Vaša očná optika Emma Crystal, s.r.o.

              STARÁME SA O VÁŠ ZRAK

               

               

               

               

               

            • Európsky týždeň športu 2021.

            • Dňa 28.septembra 2021 sa naša materská škola stala súčasťou Európskeho týždňa športu 2021. Zorganizovali sme športové podujatie - štafetový beh - pre naše detičky a pani učiteľky pod názvom: VESELÉ ŠPORTOVANIE. Kto dorazil do cieľa bol odmenený potleskom, úsmevom i medailou....(viď. fotoalbum)

            • POZVÁNKA.

            • Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne rodičovské združenie dňa 23. 9. 2021 (štvrtok) o 16.00 hod. GAŠPARKOVIA a MRAVČEKOVIA a o 15.30 hod. SLNIEČKA, ktoré sa bude konať na našom školskom dvore. Vaša účasť je nutná, nakoľko potrebujeme každému z Vás odovzdať dôležité informácie.

                                                                                                    Ďakujeme.                                     

                                                                                                                      Triedne pani učiteľky.

            • Moja materská škola - SLNIEČKA.

            • "Každé ráno chodíme si do malého domčeka..." To je pieseň, ktorú si pospevujú deti v škôlke a hovorí o tom, čím všetkým sa deti v škôlke zabavia ( kreslia, maľujú, cvičia, spievajú, recitujú....) Pozrite sa, ako im to ide. (viď. fotoalbum)

            • Už sa na Vás tešíme milé deti

            • ...už zajtra opäť otvárame bránu pre všetky naše detičky 

              ...preto si dovoľujeme pripomenúť Vám:

              - ráno prichádzajte s deťmi do materskej školy priebežne, najneskôr do 8.00 - vzhľadom na opatrenia je možný vstup do šatne len 1 dieťa +1 zákonný zástupca dieťaťa

              - zákonný zástupca dieťaťa musí mať pri vstupe do budovy MŠ prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa), dieťa túto povinnosť nemá

              - ak máte možnosť, pripravte si vopred ,, Vyhlásenie zakonneho zástupcu o bezpríznakovosti dieťaťa "

              - zákonný zástupca odovzdáva dieťa triednej učiteľke pri vstupe do triedy (do triedy nevstupuje), triedna učiteľka realizuje ranný filter s meraním telesnej teploty dieťaťa a prevezme,, Vyhlásenie zákonneho zástupcu o bezpríznakovosti dieťaťa"

              - ďalšie tlačivá, ktoré máte pripravené pri každej triede Vám odovzdá triedna učiteľka , prineste, prosím, vypísané popoludní, keď prídete pre dieťa

              - nezabudnite, prosím, všetky veci svojmu dieťaťu podpísať (papučky, pyžamo, náhradné oblečenie v skrinke,...)

              - ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo mailom

              ĎAKUJEME Vám za pochopenie, vzájomnú spoluprácu a toleranciu.

               

               

               

            • ORGANIZAČNÉ POKYNY pre zákonných zástupcov detí upravujúce podmienky materskej školy od 1.9.2021

            • 1. Prevádzka a vnútorný režim materskej školy od 1.9.2021

              • So súhlasom zriaďovateľa je materská škola v prevádzke od 6.00 h do 16.30 h.

              • Dochádzka do materskej školy je umožnená len deťom z rodín, ktoré nie sú v karanténe.

              • Prevažná časť aktivít sa organizuje v exteriéri, preto prispôsobte oblečenie a obuv detí tejto skutočnosti.

              • Materská škola sa zameriava na rozvíjanie a upevňovanie kľúčových kompetencií detí potrebných pre úspešné zvládnutie vzdelávania v základnej škole.

              • Zvýšenú pozornosť venujeme rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov – osvojiť si návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku

              • Školské stravovanie je zabezpečené v bežnej podobe (v triedach MŠ)

              • Na odpočinok detí sú zabezpečené dostatočne vetrané a dezinfikované priestory herní. Výmena posteľnej bielizne sa realizuje 1x do týždňa bežným spôsobom.

              • Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, budeme kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

              • Do priestorov každej šatne môžu rodičia vstupovať iba po jednom (dieťa + sprevádzajúca osoba). Dieťaťu je každý deň meraná teplota a rodič pri prvom nástupe a po každej neprítomnosti dieťaťa trvajúcej 3 a viac dní vypisuje Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti

              • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.

              • Hromadné podujatia sa neuskutočňujú. Rodičovské schôdzky budú realizované dištančnou formou, prípadne v exteriéri.

              • Na komunikáciu externých osôb s materskou školou počas úradných hodín využíva dištančný spôsob komunikácie (telefonicky, písomne, e-mailom)

              2. Povinnosti zákonného zástupcu dieťaťa:

              Zákonný zástupca

              • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v priestoroch materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (prekrytie horných dýchacích ciest (nos aj ústa) osobnými ochrannými pomôckami alebo stanovenými ekvivalentami v súlade s aktuálne platnými opatreniami ÚVZ SR, dodržiavanie odstupov a maximálneho počtu osôb v priestoroch šatne, dezinfekcia rúk).

              • dodržiava pokyny riaditeľky materskej školy, ktoré upravujú podmienky materskej školy na obdobie od 1.9.2021, rešpektuje opatrenia na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí (§152 ods. c) zákona č. 245/2008 Z. z.).

              • odovzdáva dieťa výhradne učiteľke, ktorá dieťa prevezme na základe záveru ranného zdravotného filtra.

              • predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti.

              • môže svojim rozhodnutím písomne ospravedlniť dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť Potvrdenie o chorobe od všeobecného lekára pre deti a dorast.

              • rešpektuje pravidlá nenosenia hračiek, jedla, nápojov a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy.

              • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušnú triednu učiteľku a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa z dochádzky do materskej školy vylúčené.

              • pri ceste do materskej školy sa riadi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy odporúčame minimalizovať na nevyhnutné minimum. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

              • zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky.

              • rešpektuje pokyny riaditeľky a triednych učiteliek.

              • v prípade, že si želá, aby dieťa malo v interiéri a v exteriéri materskej školy rúško, oznámi túto skutočnosť ráno pri odovzdávaní dieťaťa pani učiteľke v triede, do ktorej je dieťa zaradené.

               

               

               

            • POKYNY RIADITEĽKY ŠKOLY, KTORÉ UPRAVUJÚ PODMIENKY PREVÁDZKY MATERSKEJ ŠKOLY BUDOVATEĽSKÁ 19, ŠAĽA NA ŠKOLSKÝ ROK 2021/2022

            • Príznaky ochorenia COVID-19 - akútne: zadýchavanie, tlak a bolesť na hrudi, pocit nedostatku vzduchu, modré pery a bledá tvár, vykašliavanie krvi, porucha alebo strata vedomia, - najčastejšie: horúčka, bolesť hlavy, bolesť hrdla, kašeľ, nádcha alebo upchatý nos, - bežné: únava, bolesť svalov, dýchavičnosť, hnačka, - zriedkavé: vyrážka na pokožke, zápal spojiviek, strata čuchu alebo chuti, zimnica, vracanie, farebné zmeny končekov prstov. 

              Opatrenia pre deti, ktoré smerujú k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR a sú založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky:

              Rúško- výnimku z povinnosti nosiť rúško majú deti do 6 rokov, deti v materskej škole. Odstup opatrenie smerujúce k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzenie skupinových aktivít. Ruky umývanie rúk pred vstupom do triedy. 

              Opatrenia pre rodičov ktoré smerujú k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR a sú založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky:

              1. Rúško poinné pri vstupe do priestorov školy. Odstup minimálne 2 metre. Ruky: dezinfekcia rúk pri vstupe do budovy školy.

               

              1. Písomné yhlásenie o bezpríznakovosti a Potvrdenie o chorobe

              Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa.

              Povinnosti rodiča

              a) Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode dieťaťa do školy (umývanie rúk/dezinfekcia pri vstupe do budovy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR).

              b) Rodič zabezpečí pre dieťa dve rúška do skrinky .

              c) Rodič dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky na školský rok 2021/2022 a rešpektuje opatrenia na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí (§152 ods. c) zákona č. 245/2008 Z.z.).

              d) Rodič predkladá pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“.

              e) Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť dieťa na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast.

              f) V prípade, že je u dieťaťa podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia (častejšie vetranie a dezinfekcia, častejšia kontrola dodržiavania protiepidemických opatrení zo strany detí, minimalizovanie premiešavania detí z triedy s ostatnými triedami, atď.). Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole, ak bola dieťaťu nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže dieťa navštevovať školu.

              g) V prípade, že je u dieťaťa potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľky alebo riaditeľku školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty dieťaťa za 2 dni pred jeho testovaním. Postup pri náhrade mzdy v súvislosti s ochorením COVID-19. Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede dieťaťa do 11 rokov, alebo ak dieťa vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. 

              Ak rodič nechá dieťa doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. V prípade potreby zabezpečenia starostlivosti o dieťa tak rodič môže čerpať dovolenku alebo sa dohodnúť so zamestnávateľom na práci z domu (home office) 

               

              ZELENÁ FÁZA

               Zelená fáza predstavuje stav, kedy v škole:

               a) nie je žiadna osoba s podozrením na ochorenie COVID-19 (t.j. žiadna osoba na škole nebola úzkym kontaktom osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19), 

              b) je jedna alebo viac osôb podozrivých na ochorenie COVID-19 (t.j. jedna alebo viac osôb sú v karanténe, lebo mimo školy prišli do kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19). Osobu s podozrením na ochorenie COVID-19 (tzn. bola úzkym kontaktom osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19) môže určiť jedine regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo všeobecný lekár a následne musí byť táto skutočnosť oznámená škole zo strany rodiča.

              1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov školy alebo školského zariadenia.

              2. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov ochorenia COVID19, je umiestnené do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktujeme rodiča, ktorý ho bezodkladne vyzdvihne.

              Ak sa u zamestnanca školy objavia príznaky ochorenia COVID-19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase.

              Pri podozrení na ochorenie COVID-19 v prípade dieťaťa:

               1. Dieťa s podozrením na ochorenie COVID-19 (bolo v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 mimo školy) nenavštevuje materskú školu 14 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19.

              2. Ak bolo dieťa označené ako úzky kontakt, do karantény ide len dieťa a nie jeho trieda/spolužiaci.

              3. Pokiaľ bol úzkym kontaktom osoby pozitívnej na COVID-19 mimo školy, vysoko odporúčame, aby absolvoval RT-PCR test nariadený regionálnych úradom verejného zdravotníctva alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a minimalizoval tak riziko prenosu nákazy na pôdu školy.

              4. Ak dieťa s podozrením na ochorenie COVID-19 absolvuje RT-PCR testu a výsledok je: a) negatívny - rodič informuje školu, dieťa pokračuje v 14-dňovej karanténe, ale výučba pokračuje štandardným spôsobom, b) pozitívny - rodič informuje školu, dieťa pokračuje v izolácii pod dozorom všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý rozhoduje o jej ukončení.

               

              Prevádzka materskej školy v zelenej fáze

              1. Telesnú a športovú výchovu organizujeme v prípade priaznivých klimatických podmienok v exteriéri (školský dvor, okolie školy, multifunkčné ihrisko, park a pod.) formou, ktorá nepredstavuje zvýšené epidemiologické riziko prenosu infekčného ochorenia COVID-19.

              2. Školské aktivity neplánujeme, keďže sa riadia usmerneniami COVID Automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich zrušenie: v materskej škole podľa § 28 ods. 16 zákona č. 245/2008 Z. z.: a) pobyty detí v škole v prírode, b) výlety, c) exkurzie, d) saunovanie, e) športový výcvik a ďalšie aktivity. 

              3. Krúžkovú činnosť realizujeme s minimalizovaním premiešavania tried.

              4. Rodičovské stretnutia sa odporúčajú realizovať dištančnou formou.

               

              Škola prechádza do Oranžovej fázy ŠKOLSKÉHO SEMAFORU.

               V prípade, že dieťa s podozrením na ochorenie COVID-19 neabsolvuje RT-PCR test, absolvuje 14-dňovú karanténu podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR a o ukončení karantény rozhoduje jeho všeobecný lekár pre deti a dorast.

               Pri podozrení na ochorenie v prípade zamestnanca

              1. Zamestnanec s podozrením na ochorenie COVID-19 nechodí do práce. Ak absolvuje RT-PCR testu a výsledok je: a) negatívny - informuje zamestnávateľa, výučba pokračuje štandardným spôsobom, b) pozitívny - informuje zamestnávateľa, a škola prechádza sa do Oranžovej fázy podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORU. 

              2. V prípade, že zamestnanec s podozrením na ochorenie COVID-19 neabsolvuje RTPCR test, nastupuje do karantény podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR a o ukončení karantény rozhoduje jeho všeobecný lekár.

               

              ORANŽOVÁ FÁZA 

              Oranžová fáza predstavuje stav, kedy je v škole minimálne jeden potvrdený prípad na ochorenie COVID-19. V prípade, ak je osoba potvrdená na ochorenie COVID-19, bezodkladne oznámi túto skutočnosť všetkým osobám s ktorými bola v úzkom kontakte v období 2 dní predchádzajúcich dňu testovania na ochorenie COVID-19. Túto skutočnosť je taktiež potrebné oznámiť škole/školskému zariadeniu. Deti/zamestnanci, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19, prerušia dochádzku do školy/zamestnania. Osobám v úzkom kontakte s pozitívne testovanou osobou sa neumožní dochádzka do školy. Pozitívne testovaná osoba a úzke kontakty, u ktorých sa prejavili príznaky ochorenia COVID-19 počas izolácie/karantény postupuje podľa usmernenia všeobecného lekára alebo regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Ak sa v triede vyskytne dieťa alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, idú deti z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak je v triede 100% detí s výnimkou z karantény, pokračuje trieda v prezenčnom vyučovaní. Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti dieťaťa, zostáva v karanténe len toto dieťa. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Pokiaľ rodič pošle do školy dieťa, ktorý má byť v karanténe, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa § 56 ods. 1 písm. k) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý rieši regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ak je osoba v domácnosti dieťaťa v karanténe (je úzky kontakt inej pozitívnej osoby), dieťa môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu dieťaťa všeobecnému lekárovi pre deti a dorast, ktorý na jeho karanténu dohliada. Vyučovanie prebieha štandardným spôsobom podľa možností personálneho zabezpečenia školy, okrem tried, v ktorých bolo prerušené vyučovanie. Osoby, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19 idú do domácej izolácie. Osoby, ktoré boli označené ako úzke kontakty, idú do karantény (okrem výnimiek podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR). Domácu izoláciu/karanténu nie je možné predčasne ukončiť po obdržaní negatívneho výsledku RT-PCR testu (podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR). Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a Potvrdenie o chorobe V oranžovej fáze je povinnosťou predložiť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a Potvrdenie o chorobe, ktorá vyplýva z COVID Automatu.

               

              ČERVENÁ FÁZA 

              Červená fáza nastáva pri viacerých potvrdených pozitívnych prípadoch COVID-19, ak ide o epidemický výskyt (t.j. k šíreniu ochorenia COVID-19 dochádza preukázateľne medzi deťmi a učiteľmi v škole) a po nariadení miestne príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Červenú fázu oznamuje miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. Na základe posúdenia, miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva môže obmedziť prevádzku vo viacerých triedach. Pri obzvlášť závažných prípadoch, môže regionálny úrad verejného zdravotníctva obmedziť prevádzku vo všetkých triedach z dôvodu zlej epidemiologickej situácie v danom okrese alebo výskytu ohniska nákazy. Školu nie je možné uzavrieť na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy ani rozhodnutím riaditeľky školy.

              Záver:

              Pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky Materskej školy Budovateľská 19, Šaľa na školský rok 2021/2022 vychádzajú z platnej legislatívy, COVID Automatu schváleného vládou SR dňa 17.8.2021 a vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR zverejnených dňa 12.8.2021.

               

               

            • POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

            • POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE  /ďalej len PPV/

               

              Prijatím zákona č. 209/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony sa ustanovilo povinné predprimárne vzdelávanie.

              § 28a školského zákona Odsek 1: „Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, je predprimárne vzdelávanie povinné.“

              POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE PRE PÄŤROČNÉ DETI

              S účinnosťou od školského roku 2021/2022 bude absolvovanie predprimárneho vzdelávania v materskej škole povinné pre všetky deti, ktoré dosiahnu 5 rokov veku do 31. 08. 2021.

              • Rodič je povinný také dieťa, ktoré nechodilo do MŠ zapísať do materskej školy,
              • rodič dieťaťa, ktoré už navštevuje MŠ nemusí opätovne žiadať o prijatie do materskej školy, dieťa sa automaticky od            1. septembra 2021 stáva dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie,
              • rodič môže prihlásiť dieťa na povinné predprimárne vzdelávanie do inej materskej školy ako je tá, ktorú navštevovalo pred začiatkom povinného predprimárneho vzdelávania, vtedy musí podať novú žiadosť o prijatie v danej materskej škole.

              Dieťa nemôže byť oslobodené od povinného predprimárneho vzdelávania, ale môže byť oslobodené od povinnosti dochádzať do materskej školy, lebo mu to jeho zdravotný stav neumožňuje.

              ČASOVÝ ROZSAH POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA

              Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá spravidla jeden školský rok, maximálne dva roky pri pokračovaní plnenia PPV.

              Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe:

              • písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
              • písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast
              • a s informovaným súhlasom rodiča.

              Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

              SPÁDOVÁ MATERSKÁ ŠKOLA

              Spádová materská škola:

              • určuje ju zriaďovateľ /mesto  prostredníctvom VZN,
              • je viazaná na trvalý pobyt dieťaťa,
              • je to materská škola, ktorá garantuje dieťaťu miesto pre plnenie povinného predprimárneho vzdelávania.

              PLNENIE POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA

              Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie:

              • v spádovej materskej škole,
              •  alebo v inej ako spádovej materskej škole, ak ho riaditeľ tejto materskej školy príjme.

              VÝNIMOČNÉ PRIJATIE NA POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

              Dieťa môže nastúpiť na povinné predprimárne vzdelávanie skôr ako dovŕši 5 rokov ak zákonný zástupca dieťaťa požiada o plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole a 

              • k žiadosti predloží súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
              • a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

              Ak sa pri dieťati výnimočne prijatom na povinné predprimárne vzdelávanie po absolvovanom roku predsa ukáže, že nie je zrelé alebo spôsobilé na vzdelávanie v základnej škole, postupuje sa rovnako ako pri pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v bežnom prípade.

               

              PRIJÍMANIE DETÍ NA POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

              1. Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné  a to prednostne zo spádovej oblasti materskej školy,
              2. následne sa prijímajú ostatné deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a nie sú zo spádovej oblasti materskej školy,
              3. až keď sú prijaté všetky tieto deti, je možné prijať mladšie deti. Na tieto deti sa nevzťahuje podmienka spádovej oblasti podľa trvalého pobytu,
              4. prijímajú sa deti od troch rokov veku,
              5. deti od dovŕšenia dvoch rokov veku sa prijímajú výnimočne, ak to umožňuje kapacita a podmienky materskej školy.

               

              SLEDOVANIE  PLNENIA  POVINNÉHO  PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA

              § 59a školského zákona, odsek 5

              Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného dochádzania v pracovných dňoch v rozsahu najmenej štyri hodiny denne, okrem času školských prázdnin; tým nie je dotknuté právo tohto dieťaťa zúčastňovať sa na predprimárnom vzdelávaní aj v čase školských prázdnin.“

               

              NEDBANIE ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU O RIADNE PLNENIE POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA DIEŤAŤA

              Zákon 596/2003 Z. z. §5, odsek 15

              „Ak zákonný zástupca dieťaťa nedbá o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania svojho dieťaťa, oznámi riaditeľ materskej školy túto skutočnosť príslušnému orgánu štátnej správy / úrad práce, sociálnych vecí a rodiny /a mestu /obci, v ktorej má zákonný zástupca dieťaťa trvalý pobyt.“

              Zanedbávanie riadneho plnenia povinného predprimárneho vzdelávania vecne príslušný úrad práce sociálnych vecí a rodiny bude následne posudzovať podľa § 12a ods. 1 písm. a) zákona č. 600/2003 Z. z. uplatnením inštitútu osobitného príjemcu.

               

              OSPRAVEDLNENIE NEPRÍTOMNOSTI DIEŤAŤA

              Zákonný zástupca je povinný ospravedlniť akúkoľvek neprítomnosť dieťaťa:

              1. ak dieťa nepríde do materskej školy tri dni, jeho neprítomnosť ospravedlňuje zákonný zástupca písomne
              2. ak dieťa chýba viac ako tri po sebe nasledujúce vyučovacie dni z dôvodu ochorenia, vyžadujúceho lekárske vyšetrenie, riaditeľ materskej školy požaduje od zákonného zástupcu potvrdenie od lekára, ktoré je súčasťou ospravedlnenia zákonného zástupcu.
              3. Ak dieťa nie je prítomné v materskej škole viac ako päť dní z iných dôvodov, napr. že trávi čas so starou mamou, ide na dovolenku s rodičmi, má prerušenú dochádzku a pod., pri návrate dieťaťa do materskej školy zákonný zástupca predkladá len písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie, ktoré nesmie byť staršie ako jeden deň (§ 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z.).  Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa podľa § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. sa vyžaduje z epidemiologických dôvodov kvôli ochrane zdravia ostatných detí v kolektíve.

               

               

               

            • Podmienky vstupu do materskej školy od septembra 2021

            • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu materskej školy 

               

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

              Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá„Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa.

              Návštevník školy môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

            • Dôležitý oznam!

            • Vážení rodičia, 

              vo veci dotácií na stravu Vám oznamujeme doplňujúcu informáciu, ktorú nám zaslal ÚPSVaR:

              Dovoľujeme si Vás informovať, že MPSVR SR nás po komunikácii s MF SR požiadalo, aby boli zákonní zástupcovia detí, ktorí majú nárok na zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku (§ 52zzj ods. 2 písm. c) zákona o dani z príjmov) informovaní, že v prípade ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnia si tohto zvýšeného daňového bonusu (§ 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách), daňovník nemá nárok ani na základný daňový bonus (§ 52zzj ods. 2 písm. a) zákona o dani z príjmov).

              Uvedené vyplynulo zo spoločnej komunikácie zástupcov MPSVR SR s MF SR, ktoré nepripúšťa použitie iného výkladu zákona o dani z príjmov a preto, ak si rodičia plánujú uplatniť daňový bonus, o ktorý sa znižuje daň, nemali by vo vlastnom záujme požiadať o poskytnutie dotácie na stravu. Vzhľadom na uvedené je odporúčané rodičom zvážiť, či si vyberú možnosť poskytnutia dotácie na stravu namiesto uplatnenia si zvýšeného daňového bonusu.

              https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2010/544/

            • Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu

            • Vážení rodičia !

               

              Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov:

              • zákon č. 417/2020 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách a
              • zákon č. 257/2021 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov

              Vyššie uvedené právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

              • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. 
              • Dochádza k zmene okruhu oprávnených detí a dotácia sa poskytuje:
                • v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a v  MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
                • v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi  alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima
                • v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu. Táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

              K poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné predložiť:  

              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
              • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

               

              V zmysle vyššie uvedeného, novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytovať dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo si nemohli uplatniť nárok (napr. z dôvodu, že ide o osoby bez zdaniteľného príjmu, resp. z dôvodu veku dieťaťa) na zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku podľa § 52zzj ods. 2 písm. c) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov. Dotáciu na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách je teda možné dotáciu poskytnúť na:

               

              -  všetky deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré nedovŕšili 6 rokov veku a to vzhľadom na skutočnosť, že na tieto deti nie je možné si uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus;

               

              -  deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré dovŕšili 6 rokov veku a v ZŠ, ak žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo si nemohli uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus (napr. poberatelia dôchodkov, nezamestnaní);

               

              -  deti v ZŠ, ktoré už dovŕšili 15 rokov veku (napr. z dôvodu opakovania ročníka, odkladu povinnej školskej dochádzky) a to vzhľadom na skutočnosť, že na tieto deti nie je možné si uplatniť zvýšený daňový bonus (tak ako v prvom prípade pri 5 ročných deťoch v poslednom ročníku MŠ).

               

              Čo sa týka detí v MŠ (nie v poslednom ročníku MŠ), tieto deti majú nárok na dotáciu na stravu len z dôvodu ŽM alebo HN podľa § 4 ods. 3 písm. a) alebo b) zákona o dotáciách.

               

               

            • Rozlúčka s materskou školou.

            • Dňa 29. júna 2021 sa predškoláci rozlúčili s deťmi a personálom materskej školy krátkym kultúrnym programom. Deti zaspievali a zarecitovali básne a odovzdali svoje darčeky všetkým prítomným. Aj malé Slniečka a Gašparkovia mali pripravenú básničku a vlastnoručne zhotovené darčeky.  Slávnostnej rozlúčky sa zúčastnili  pani učiteľky, tety kuchárky, vedúca školskej jedálne a tety upratovačky, ktoré taktiež obdarovali predškolákov drobnými sladkosťami a zapriali deťom veľa úspechov v škole. (viď.fotoalbum)

            • Bolo u nás divadielko.

            • Dňa 28. júna zavítalo medzi nás divadielko ZáBaVKa zo Senca s divadelným predstavením " Buwko a Sniwko - KLAUNIÁDA U PERINČANOV". Sniwko si vysníval, že sa s Buwkom stanú klaunami. Spolu s deťmi obaja klauni vytvorili množstvo zázračných klaunovských čísel. Ten, kto bol smelý, si mohol vyskúšať rôzne akrobatické kúsky. Smiech a radosť detí bolo počuť po celom našom školskom dvore. (viď. fotoalbum)